KAVARNA ROCK FESTIVAL 2012
Каварна, България
13-15 юли 2012
В периода 13–15 юли 2012, Каварна отново се превърна в хеви столицата на България и събра звезди и фенове на тежката музика от страната и света.

Хедлайнери на Kavarna Rock Festival 2012 са класически, емблематични банди, любими на няколко поколения фенове. Освен, че през 2012-а фестивалът се върна към музикалните си корени, също така и направи еволюционна стъпка в предлагането на разнообразие от групи, както и различни спортни дейности, изложби и прекрасни възможности за отдих и забавление.

Хедлайнери в първия ден на фестивала са DIO Disciples - супер група, основана да продължи делото на един от най-великите вокалисти в историята - Ronnie James Dio. В групата участват бившият вокалист на Judas Priest - Tim "Ripper" Owens, както и Toby Jepson от Little Angels. По-късно през деня, сцената бе превзета от легендарния басист и вокалист Glenn Hughes, свързан с емблематични имена като Trapeze, Deep Purple, Gary Moore и Black Sabbath. На сцената се включи и незабравимият Michael Schenker - основател на Scorpions, с неговия характерен стил на китарата, синоним за висококачествен хардрок.

Втората вечер на фестивала предложи на феновете Stryper, Dokken и Big Noize feat. Sebastian Bach.

Stryper са една от емблематичните банди на т.нар. Christian Rock стил. Kavarna Rock Festival 2012 също така приветства и ветераните на американския хеви метъл Dokken - банда с безброй хитове, дълги години присъствие в топ радио класациите, 4 номинации Грами и над 10 милиона албума продадени по цял свят. Същият ден феновете се насладиха на звездната формация Big Noize, близко свързана с гиганти, като Ozzy Osbourne, Dio, Black Sabbath, Quiet Riot, Rainbow и Deep Purple. Специалната съставка на вечерта бе участието на вокалиста Sebastian Bach, име свързано с легенди като Skid Row, The Last Hard Men, Frameshift, Damnocracy, Guns N' Roses, James LaBrie, Dokken и Winter Rose.

Третата и последна вечер на фестивала бе посветена на тежкия звук, а феновете бяха отнесени от фамозното шоу, тежките рифове, могъщите вокали и непрощаващия ритъм. Хедлайнери на вечерта са Lizzy Borden, които представиха в България своето Appointment with Death шоу. Сцената в неделя също така се превърна в дом на Kamelot - едни от основните двигатели на американския power metal, група постигнала много, но винаги твърдяла, че най-доброто тепърва предстои. Kavarna Rock Festival 2012 помете феновете с могъщия звук на италианските пауър метъли Rhapsody of Fire.

За първи път от 5 години насам, Каварна Рок беше открита от български банди - Команда 5, D2 и Дичо, Ахат и Ренегад.
DIO - WE ROCK KAVARNA ROCK - 2012
Made on
Tilda